Ungdoms DM 2025

2402107Flyer 1

Hvorfor arrangerer UDM 13. til 14. september 2025

Ungdoms DM er en årlig og tilbagevendende begivenhed under Dansk Sejlunion, hvor forskellige sejlklubber landet over kan byde ind på at arrangere stævnet. Stævnet afvikler sejladser i følgende bådklasser: Optimist A, B og C, Zoom8, Europe, ILCA 4, ILCA 6, 29er og Feva. Det er derfor et omfattende stævne, der kræver nøje planlægning både med hensyn til den sportslige side og den logistiske del på land. Forventet antal deltagere er 350+ i aldersgruppen 8 til 23 år, plus forældre og pårørende, så det er anslået, at vi skal have plads og overnatning til omkring 700 mennesker. Odense Sejlklub har ansøgt om at arrangere stævnet i 2025 på Korshavn og har fået tildelt opgaven, som du kan se i den officielle udmelding fra Dansk Sejlunion.

Hvorfor har vi valgt at påtage os opgaven?

Odense Sejlklub er en af Danmarks ældste sejlklubber, stiftet i 1911, og har tidligere haft stolte traditioner med at arrangere distancekapsejladsen Fyn Rundt fra Korshavn. Dette har været en positiv oplevelse for foreningen, og bidraget til at styrke klubånden og rodfæste sejlsporten i Odense. Når vi vælger at pege på Korshavn som vores destination, er der to primære årsager:

  • Korshavn tilbyder en fantastisk sejloplevelse med stabile vinde og milde strømforhold, hvilket gør det til et ideelt sted for sejlads.
  • Stedets unikke, men samtidig skrøbelige natur, sætter naturligt fokus på forholdet mellem mennesket og naturen. Vi ønsker at fremhæve og synliggøre dette forhold, hvilket gør stævnet til en platform for bæredygtighedstankegangen.

Ved at vælge Korshavn som vores destination, går vi et skridt videre i retning af bæredygtighed og bevaring af den skønne natur, samtidig med at vi nyder de fremragende sejlforhold

Odense Sejlklub har en langsigtet strategi om at blive mere synlig både lokalt og nationalt og bidrage til at udvikle sejlsporten i Odense til glæde for flere – især børn og unge. Vi er fokuseret på, at sejlsporten i højere grad skal være tilgængelig for alle, og at vi stempler ind på common Social responsibility.

Et stort stævne som U-DM vil øge synligheden og omtalen og gøre Odense Sejlklub til et sted, hvor alle medlemmer føler sig hjemme, uanset alder. Da et stævne af den størrelse kræver en stor indsats fra alle, er det også en oplagt mulighed for medlemmerne at lære hinanden bedre at kende på tværs af generationer. Dermed kan U-DM fungere som en slags bølgebryder mellem mennesker, der ellers kun i bedste fald hilser på hinanden.

Den øgede synlighed lokalt og regionalt åbner også op for flere muligheder for lokale sponsorater og lokale fonde, som kan være med til at finansiere udviklingen af sejlsporten i området.

Følg med

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Invalid Feed ID.

Vores partnere

Bliv partner

Vores partnere

Skriv til os

20286855