Gæstesejler

I båd til Odense

Indsejlingen fra Gabet, den smalle passage mellem Kattegat og Odense Fjord ved Enebær Odde, til Odense Sejlklubs havn tager ca. 1½ time alt afhængigt af vejr og vind. Gabet er den eneste indsejling til Odense Havn. Odense Fjord er et EF-fuglebeskyttelsesområde og et EF-habitatområde og blev i 1996 udlagt som vildtreservat. Fra Odense Fjord fører den ca. 8,2 km lange, åbne Odense Kanal, en af Danmarks få skibsfartskanaler, til Odense Havn. Vanddybden er 7,5 m ved normal vandstand, og bundbredden er 22 m.

Der er ofte trafik fra store supertankere, containerskibe, lodsbåde og sejlbåde.
Strømmen er stærk ved Gabet. Ved hård nord- eller sydøstlig vind kan søen i Gabet være temmelig voldsom, når vind og strøm mødes.

 

Dybden i sejlrenden er på 10-11 m. ind til Lindø Terminalen, mens dybden i resten af sejlrenden ind til Odense Havn “kun” er på 7,5 m.

På vej ind igennem Odense kanal vil man passere Sortehusene, en lille skur-by på Stige Ø, som blev grundlagt i starten af1900-tallet oprindeligt af fiskere og jægere. Læs mere om Odense Fjord her.

Umiddelbart efter man har passeret Sortehusene, kan Odense Sejlklub begynde at anes lidt længere fremme på samme side. Se kort over havnen i højremargin.

 

Praktiske oplysninger

Dybden i indsejlingen er 2,5 m og i selve havnen indtil 2,0m.

Største skibe der kan besejle havnen: Længde 12 m, bredde 3,0 m og dybgang 2,0 m.

Toilet og bad: Indgang på bagsiden af klubhuset, det røde hus midt på pladsen.

Havnepenge: Kuverter ved havnekontoret – den hvide bygning til højre for klubhuset. Medlemmer af Frihavnsordningen betaler en miljøafgift.

Affald: Husholdningsaffald lægges i containerne ved vejen. Spildolie, flasker og dåser anbringes i de respektive  beholdere samme sted.

Handlemuligheder

Rema 1000, Lidl, Meny: Ca. 3 km. Kort ved havnekontoret. Odense centrum: Ca. 6 km, cykelsti det meste af vejen.

Lægevagten: 7011 0707 – Kløvervænget 25, 5000 Odense C.

Hjertestarter: På bagsiden af Sejlklubben Fjordens klubhus. Det gule hus midt for havnen.     

Havnefoged: 2967 6442

Følg med

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Invalid Feed ID.

Vores partnere

Bliv partner

Vores partnere

Skriv til os

20286855